Turpmāk svinību receptēs vairāk dārzeņu!








Katram zināms, ka veselīga dzīvesveida piekritēji uzskata: dārzeņi un augļi ir bagātākais un dabīgākais vitamīnu avots, tāpēc tie jāēd katru dienu, ieteicams – katrā ēdienreizē.
Un protams dārzeņiem jābūt arī uz svinību galda!
Foto: Viktorija Kuprijanova

Jāatzīst, ka viņiem ir taisnība, jo racionāls uzturs bez dārzeņiem nav iedomājams, jo dārzeņi ir nozīmīgākais C un P vitamīna, karotīna, minerālsāļu (it īpaši kālija sāļu), daudzu mikroelementu, ogļhidrātu un fitoncīdu avots.
Mūsdienās dārzeņu ārstnieciskās spējas netiek novērtētas pienācīgi, jo cilvēkiem šķiet, ka izdzert sintētisko vitamīnu kapsulu ir daudz ērtāk. Taču ir pierādīts, ka dārzeņi, ja tos pastāvīgi lieto uzturā, sekmē kuņģa un zarnu trakta, aknu un aizkuņģa dziedzera sekrēciju un gremošanas normālu darbību, palīdz cīnīties ar lieko svaru, iznīcina daudzu slimību ierosinātājus – vīrusus un mikrobus, kā arī ir efektīvs sirds un asinsvadu slimību profilakses un ārstēšanas līdzeklis.
Foto: Viktorija Kuprijanova
Nepelnīti maz uzturā tiek lietoti dažādi zaļumi – lociņi, salāti, spināti, skābenes, kas kalpo ne vien kā laba piedeva ēdieniem, bet arī nodrošina cilvēka organismu ar nepieciešamo C un A vitamīnu dienas devu.Turpmāk mūsu 
Recepšu sadaļā publicēsim vairāk receptes ar dārzeņiem gan kā piedevām, gan kā pamatēdienu! Jo mums ir jauns sadarbības partneris - 
Ezerkauliņi !
Par recepšu noformējumu arī turpmāk rūpēsies fotogrāfe un Food Stylist 
Viktorija Kuprijanova
Ēdīsim garšīgi un veselīgi!

Nav komentāru: