Zivju produkcija svinību galdam !


Zivis ēdienkartē ne tikai nostiprina organismu, bet lieliski noder kā profilakses līdzeklis pret daudzām slimībām - apgalvo dietologi. Kā uzskatāms apliecinājums minētajam tiek piesaukti japāņi, kurus praktiski nenomoka ar trombiem saistītas slimības. Līdzīgi piemēri nav tālu jāmeklē arī tepat kaimiņos. Nupat dāņu zinātnieki rūpīgi izpētījuši eskimosu ēdienkarti, pastiprināti interesējoties par šīs tautas apbrīnojamo veselību. Un tiesa – eskimosu galdā bagātīgas trekno zivju porcijas ir gan rītā, gan vakarā, un par tādām kaitēm kā infarkts, insults, skleroze, psoriāze u.tml. viņi tikai pasmejoties.
Pastāv uzskats, ka ~25-30% ikdienā nepieciešamās enerģijas cilvēkam jāuzņem ar taukvielām, turklāt trešajai daļai no šīm taukskābēm jābūt piesātinātajām, mononepiesātinātajām un polinepiesātinātajām taukskābēm.  Zivīs visbiežāk sastopamas polinepiesātinātās taukskābes. Šī taukskābe organismam ir ļoti nepieciešama un atrodas mencās, forelēs, siļķēs un lašos. Zinātniski pierādīts, ka zivīs esošie tauki ir organismam ļoti noderīgi, jo sniedz cilvēka organismam jaunu enerģiju, nevis lieko svaru.


Zivīs esošā aminoskābe omega-3 palīdz uzturēt veselus asinsvadus, normalizē asinsspiedienu, sašķidrina asinis. Tieši tādēļ tos cilvēkus, kuriem garšo zivis, retāk piemeklē sirdslēkmes un infarkts. Nevienam nav noslēpums, ka zivis derīgas arī kauliem. Pietiekams kalcija daudzums ēdienkartē sekmē veselu un stipru kaulu veidošanos. Īpaši svarīgi tas ir bērniem. Līdztekus piena produktiem zivs ir labs veids, ka palielināt kalcija daudzumu organismā. Zivis ieteicamas arī diabētiķiem.
Zivju gaļa satur aminoskābi taurīnu, kas stimulē insulīna izdalīšanos, kurs savukārt regulē cukura līmeni asinīs. Ar taurīnu bagātākie ir kalmāri, garneles, jūras asaris, menca, tuncis un citas okeāna zivis.

Zivis palīdz mazināt astmas rašanās iespēju. Pētījumi apgalvo, ka tiem bērniem, kuri pāris reizes nedēļā ēd zivis vai citas jūras veltes, saslimšana ar astmu novērota retāk kā tiem, kuri no šiem labumiem atsakās.
Tiek uzskatīts, ka omega-3 taukskābes aizsargā cilvēkus pret vēzi. Cilvēkiem, kas ēd daudz zivju, ir mazāka iespējamība saslimt ar mutes, rīkles, kuņģa, resnās zarnas, taisnās zarnas, aizkuņģa dziedzera, plaušu, krūts un prostatas vēzi.
Zivis ir praktiski vienīgais pārtikas produkts, kur vienkopus atrodama vesela taukos šķīstošo vitamīnu buķete – A,C,D, E un B grupas vitamīni. Regulējot vielmaiņu, šie vitamīni sekmē toksīnu izvadīšanu un aizšķērso ceļu vēža šūnām.
Pārpublicēts no www.saimnieks.lv
Un pats galvenais, zivju ēdieni lieliski papildinās jūsu svinību galdu un padarīs maltīti īpašu! 
Vienmēr svaigu un daudzveidīgu zivju produkciju jums piedāvās 
Zivju pārstrādes uzņēmums "Roze GV"  Meklējiet veikalos zivju produkciju uz kuras redzams Zīmols

Nav komentāru: