Saldējums svinību galdam!

                                                          
Šis stāsts ir par svaigu un dabīgu saldējumu.
Par Rozīnes „Mājas saldējumu”.

 Uzņēmums SIA „Rozīne” atrodas Skrīveros un jau trešo sezonu gatavo burvīgu „Mājas saldējumu”.Esam atraduši savu recepti, kas saldējumam piešķir neatkārtojamu garšu un smaržu.
Mums ir sirsnīga un radoša darba komanda, kas strādā radoši, ar izdomu un nodrošina saldējumam labas garšas īpašības, saglabājot uzticību dabas valdzinājumam.
Izmantojam svaigas un kvalitatīvas izejvielas – pienu, olas, cukuru, mazliet cietes un vaniļas – lai radītu Baltu Piena saldējumu – patīkamu garšas piedzīvojumu!   
Produkts ir unikāls ar tā piedevām – pamatā izpašu audzētiem augļiem un ogām. Saldējumos ar baudvielām ir pavisam īsts itāļu espresso vai Karību Rums, Rīgas Melnais balzāms, vīns, alus.
Un tas ir lai radītu rotaļu jūsu garšas kārpiņām! Viss ir pa īstam!


 Un galvenais – bez skābuma regulētājiem, bez emulgatoriem,
bez konservantiem! Garšu nosakām ar degustācijas metodi.


Cik veidu saldējumu piedāvājam?

Vairāk kā 30 dažādus veidus! Kā arī veldzējošo alus saldējumu, augļu un ogu sorbetus!                                 























Daži interesanti fakti par saldējumu -

1919. gadā, Kristiāns Nelsons izgudroja recepti saldējumu pārlejot ar šokolādi. Tas tika nosaukts par Eskimosa pīrāgu. Nelsons veda savu izgudrojumu no viens pilsētas uz otru, rādot ne tikai saldējumu, bet arī filmu par eskimosiem. Laikam ejot, vārds „pīrāgs” tika atmests un nelielais saldējums uz kociņa vēl šobaltdien tiek dēvēts par Eskimosu.


 Pirmais saldējuma patents
Lai cik tas jokaini nebūtu, pirmais patentētais saldējums bija Krievijā. Tajā pašā reizē tika veikts arī saldējamās mašīnas patents. Bet tā kā izgudrotājam nebija daudz naudas, tad ilgu laiku saldējumu ražoja pavisam primitīvā veidā, saldējot to parastā saldētavā...
Saldējumu ir mīlējuši daudzi ievērojami cilvēki.Piemēram, kas Napoleons atradās uz Svētās Helēnas salas, viņš tika apgādāts ar mašīnām, kas ražo saldējumu. Arī Marijas Mediči dēls bija kā traks uz saldējumu. Viņš to lietoja visos gadalaikos.
Pirmā saldējuma kafejnīca tika atvērta Hamburgā 1799. gadā augustā. Starp vairāku veidu alkoholiskiem dzērieniem šī iestāde piedāvāja arī saldējumu. Viens no jaukākajiem faktiem ir tas, ka šī kafejnīca vēl pastāv un apkalpo savus klientus.
Raksta tapšanā izmantoti materiāli no tribine.lv.Foto Viktorija Kuprijanova


Lai gards saldējums uz jūsu svinību galda !
Vieta, kur top piemērotākais  saldējums svinībām - Daugavas iela 96, Skrīveri, LV - 5125
Uzrakstīt e-pastu rozine@apollo.lv
mob.tel.  +371 28361561
Lelde Sotniece, "Rozīnes" Mājas saldējuma meistare

1 komentārs:

Anonīms teica...

Man ļoti garšo "Rozīnes" mājas saldējums ! Draiskais ķiršu jo īpaši !!! :)